Sayfalar

9 Kasım 2010 Salı

Şehriyeli Tavuk Çorbası;

Gerekli malzemeler;
yarım kilo kadar kemikli tavuk göğüs eti
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Kemikli tavuk göğüs etini  bir tencerede bol su ile haşlıyoruz. Suyunu süzerek etleri ince ince didikliyoruz. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağda 1 yemek kaşığı unu hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ayırdığımız tavuk suyunu ilave ediyoruz. Kaynayan suyun içine didiklediğimiz tavuk etlerini , 1 çay bardağı tel şaehriyeyi ve tuzunu  ekliyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten indiriyoruz. Servis yaparken ince ince kıyılmış maydanozu ve karabiberi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder