Sayfalar

30 Kasım 2010 Salı

Bezelyeli Pilav;

Gerekli Malzemeler;
2,5 su bardağu pirinç
3 yemek  kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı su ya da etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı bezelye

Hazırlanışı;
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 2 saat kadar ılık sudabekletiyoruz. Sonra 4-5 defa nişastası çıkana kadar yıkıyoruz. 3 yemek kaşığı tereyağı  bir tencereye koyup kızdırıp, pirinci ilave ediyoruz.  Orta ateşte 4-5 dakika karıştırrarak kavuruyoruz. Sonra tuzunu ve kaynar olarak etsuyunu ilave edip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ateşten alıp karıştırıp, 2 dakika demlenmesini bekliyoruz. Daha önceden haşladığımız 1 su bardağı  bezelyeyi katıp karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder