Sayfalar

1 Kasım 2010 Pazartesi

Şeftali Reçeli;

Gerekli malzemeler;
1 kilogram sert  şeftali
1.5 kilogram toz şeker
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı;
Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkardığımız ve dilimler halinde kestiğimiz şeftalileri içinde su olan bir kaba koyuyoruz. Orta hararetli ateşte önce 1,5 kg şekeri, 4 su bardağı suda eriyince kadar karıştırarak bir taşım kaynatıyoruz. Şekerli suya  sudaki şeftalileri süzdükten sonra ilave ediyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Reçel koyulaşıp kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edip, sonra 2 yemek kaşığı limon suyunu döküyoruz. Bir taşım daha kaynatıp ateşten indiriyoruz. Soğuyunca kavanozlara dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder