Sayfalar

2 Kasım 2010 Salı

Balkabağı Reçeli;

Gerekli malzemeler;
1,5 kg balkabağı
1,5 kilo şeker
4,5 litre su
250 gr kireç
yarım limon



Hazırlanışı;
Balkabağının  kabuklarını güzelce soyup, dilimledikten sonra yıkayıp bir gece önceden 250 gr kireçle 5 litre suyu karıştırıp kabakları sabaha kadar bekletiyoruz. 
Balkabağını erimemesi, daha sert ve parlak olması için kireç suyunda bekletiyoruz. Kireçli suda bekleyen kabak cam görünümlü ve parlak oluyor.
Sabah kabakları kireçli sudan çıkarıp bol su ile yıkıyoruz. Şekeri bir tencereye koyup üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan şuruba kabakları atıp pişiriyoruz. Reçel kıvamına gelince limonun suyunu ilave edip  ateşten indiriyoruz.Soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara dolduruyoruz. Afiyet olsun. 


Reçeli yerken üzerine dövülmüş ceviz serpiyoruz. Bu reçel kahvaltıda yenileceği gibi yemeklerden sonra tatlı olarak ta yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder