Sayfalar

9 Kasım 2010 Salı

Mıhlama (Kuymak) ;

Şimdi sizlere vereceğim mıhlamanın tarifini Karadenizli olan arkadaşım Filiz'in tarifidir. Arkadaşım Filiz çok marifetli biridir.Yaptığı her yemek çok lezzetli oluyor. Ama mıhlaması ayrı bir güzel oluyor. Filiz'e mıhlama tarifi için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık arkadaşım.

Gerekli malzemeler;
1 su bardağı mısır  unu
100 gr. Trabzon tereyağı
150 gr. Trabzon'un yöresel  peyniri
50 gram kadar kaşar peyniri
1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı;
Tereyağını  tencereye koyuyoruz. Tereyağı eridikten sonra 1 su bardağı mısır  ununu ilave ederek tereyağı ile kavuruyoruz. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini sağlıyoruz. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlıyoruz. Ateşten indirmeden önce 50 gram kadar olan kaşar peynirini ekleyip, 5 dakika kadar daha bekletiyoruz. Afiyet olsun.

  Peynir tuzlu ise tuz ilave etmiyoruz. En önemlisi de mıhlama (kuymak) sıcak sıcak ve pişirdiğimiz tava ile servis yapılır. Tavaya ekmek batırılarak yenilir. En önemli özelliği budur. Ayrıca dibi biraz tutturulursa daha lezzetli olur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder