Sayfalar

30 Kasım 2010 Salı

Karnıyarık;



Gerekli Malzemeler;
6 adet orta boy patlıcan
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
250 gr. kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
yarım su bardağı çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin
2 bardak sıcak su
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı;
Patlıcanları alaca soyup,  içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletiyoruz. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayıp, kevgire çıkarıyoruz.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığımız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartıyoruz. (pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyup, 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğruyoruz. Soğanları ve yeşil biberi  de ince ince doğrayıp bir kenara alıyoruz. 
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı margarini eritip, kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.  Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar kavuruyoruz.
Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.

Domatesleri de ekliyoruz. (yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave ediyoruz) Hafifçe renk alınca, ateşten alıp, tuz, karabiber, pulbiber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırıyoruz..Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurup  üzerlerine birer dilim domates yada biberile süslüyoruz.
Patlıcanları birfırın  tepsisine yan yana diziyoruz. 2  bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırp, üzerlerine döküp fırında  20 dakika kadar pişiriyoruz.
Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder