Sayfalar

30 Kasım 2010 Salı

Zeytin Yağlı Karnabahar Yemeği;

Gerekli Malzemeler;
1 adet orta boy karnabahar,
2 adet havuç,
2 adet soğan,
6 diş sarımsak,
yarım limon suyu,
2 yemek kaşığı pirinç,
yarım demet dereotu,
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı;
Havuçları kazıyıp yuvarlak şekilde dilimliyoruz. Kuru soğanı küp küp doğruyoruz. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırdıktan sonra havuç, soğan ve sarımsakları soteliyoruz. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp, iyice yıkadıktan sonra tencereye yerleştirip, üzerine pirinç serpiyoruz. 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişmesini sağlıyoruz. Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirip, limon suyunu ekliyoruz. Üzerine kıyılmış dereotu serpip, soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder