Sayfalar

1 Kasım 2010 Pazartesi

Vişne Reçeli;


Gerekli malzemeler;
1 kg vişne
1,5 kg toz şeker
yarım limon

Hazırlanışı;
Vişneleri bol su ile yıkayıp, saplarını koparıyoruz. Çekirdeklerini de çıkarıyoruz. Sonra bir kat şeker bir kat vişne olmak üzere en üste şeker gelecek şekilde bir kaba veya reçel pişirme tenceresine koyuyoruz. Bir gece veya 4-5 saat kendi haline bırakıyoruz. Şeker vişnenin suyunu emerek erir ve sulanır. Ertesi gün vişnelere hiç su ilave etmeden pişiyoruz. Vişneleri bir süre pişirdikten sonra delikli kepçe ile dışarı alıp, şurubu karıştırarak koyulaştırıyoruz. Sonra vişneler şuruba tekrar konarak limon suyu ilave edilip 4-5 dakika daha pişirildikten sonra tam kıvamında iken ateşten indiripsoğumasını bekledikten sonra temiz ve kuru kavanozlara dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder