Sayfalar

30 Kasım 2010 Salı

Mantar Yatağında Kaşarlı Tavuk;

 Gerekli Malzemeler;
1 kg iri kültür mantarı
750 gr tavuk göğüs ve kalça eti
2 tane olgun domates
2 tane yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı;
Mantarların saplarını çıkararıp iyice yıkadıktan sonra limonlu suda bekletiyoruz. 15-20 dakika suda bekleyen mantarları iri oldukları için tuzlu ve limonlu suda 5 dakika kadar haşlıyoruz. Haşlanan mantarları süzgeçte suyunun süzülmesi için bir kenera alıyoruz.
Ayrı bir yerde kuşbaşı kesilmiş tavuk etini 1 yemek kaşığı sıvıyağda suyunu çekene kadar soteliyoruz. Sırasıyla sarımsağı, kabuğu soyulmuş domatesi ve yeşil biberi minik minik doğrayıp sotelenen tavuğun içine ilave ediyoruz. Kıvama gelince tuz, karabiber, pulbiber ve salçasını ekleyip ateşi söndürüyoruz.
Suyu süzülen mantarların ortasına tavuklu harcı dolduruyoruz. Üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri koyup 150 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder