Sayfalar

21 Ekim 2011 Cuma

Yağlı Sirkeli Kırmızı Biber Turşusu:

Gerekli Malzemeler:
1 kilo kırmızı salçalık biber
2 su bardağı sirke
1 su bardağı sıvıyağ
8-10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
yeterince kaya tuzu

Hazırlanışı:
Öncelikle kırmızı biberleri temizleyip, yıkadıktan sonra bıçakla bir kaç yerinden deliyoruz. Büyük bir tencerede sirke ve sıvıyağı yeterince tuz atarak kaynatıyoruz. Hazırladığımız biberleri yağın içine atarak yumuşamadan bir iki kez çevirerek çıkarıyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp, içine gelişi güzel büyüklükte doğradığımız sarımsakları karıştırıp kullanıma hazırlıyoruz. Hafif haşlanan biberleri cam kavanoza doldururken bir kat biber birkat sarımsaklı maydanozları koyuyoruz. Üzerine de kaynattığımız  sirkeli ve yağlı karışımı döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Güneş almayan saklıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder