Sayfalar

21 Ekim 2011 Cuma

Hindistan Cevizi Kremalı Pandispanya:

Gerekli Malzemeler:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
yarım paket kabartma tozu


Kreması İçin:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket hindistan cevizi
70 gr margarin


Hazırlanışı:
Pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpıp, ardından un ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam ediyor ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgünce yayıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pandispanya pişerken bir yandan da kremayı hazırlıyoruz. Krema için gerekli tüm malzemeleri tencereye koyarak sürekli karıştırarak pişirip, kaynamaya başlayınca altını kapatarak ılınmaya bırakıyoruz. Ilınan kremanın içine çikolata granülleri karıştırıyoruz. Ilınınca koymamızın sebebi çikolata granülleri erimesin diye.
Pandispanya pişince biraz soğutup, önce hiç krema sürmeden, boş olarak dilimleyip servis tabağına dizerek, üzerine hazırladığımız hindistan cevizli kremayı bolca koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder