Sayfalar

12 Ekim 2011 Çarşamba

Limonlu Deniz Börülcesi Salatası:


Gerekli Malzemeler:
2 demet deniz börülcesi,
2 diş sarmısak,
1 tanel imon,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz

Hazırlanışı:
Deniz börülcelerini bol suda bekletip yıkıyoruz. Tencerede kaynamakta olan suya atıp 15 dakika kadar haşlayoruz. Suyunu süzdükten sonra börülceleri köklerinden tutup kılçıklarını tek tek sıyırıyoruz. Kaynattığımız için kılçıkları kolay temizleniyor. Ayıkladığımız deniz börülcelerini servis tabağına alıp, ayrı bir kapta zeytinyağı, sarmısak, limon ve tuz ile bir sos hazırlıyoruz. Hazırladığımız sosu börülcelerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Artık deniz börülcesi bulmak zor değil. Mevsiminde hemen hemen her markatte satılıyor. Daha önce denemeyenler mutlaka denesinler. mutlaka beğeneceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder