Sayfalar

12 Ekim 2011 Çarşamba

Çilekli Yaş Pasta:

Gerekli Malzemeler:
Pandispanyası için:
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı su
2 çay bardağı sıvıyağ
18 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi


Kreması ve üzeri için:
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağından az toz şeker
1 paket vanilya
1 kilo taze veya dondurulmuş çilek püresi


Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpıyoruz. Diğer malzemeleri içine sırasıyla ilave edip, çırpmaya devam ediyoruz. En son elediğimiz un ve  1 limonun rendelenmiş kabuğunu koyuyoruz. Kıvamı çok koyu olmayacaktır. Normal kek kıvamında olmalıdır. Yağlanmış  borcamda  175 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Ilınınca pandispanyayı enine iki  eşit bir şekilde ve etrafında bıçakla dönerek bölüyoruz.
 Ayıklayıp yıkadığımız çilekleri blenderden geçirip püre haline getiriyoruz.
Diğer tarafta bir tencerede sütle diğer malzemeleri karıştırır en son vanilyasını koyarak kremasını pişirirken püre halindeki çilekleri de ilave ederek pişiriyoruz.  Hazırladığımız kremanın soğumasını bekliyoruz. Pandispanyanın ilk katını pastayı koyacağımız sunum tabağımıza koyuyoruz. Üzerine kremanın yarısını koyuyoruz. Kremanın üzerine istenirse muz, kivi veya herhangi bir meyva da dilimlenerek konulabilinir. Ama ben yalnızca çilek lezzeti gelsin diye koymadım. Diğer pandispanya katını da aynı şekilde üzerine koyuyoruz. Üzerine kalan çilekli kremayı  döküp, iyice yayıyoruz. Soğuması için bekleyip, buzdolabında  bekletiyoruz.  İstediğimiz zaman çıkarıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder