Sayfalar

12 Ekim 2011 Çarşamba

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği:

Gerekli Malzemeler:
500 gram iç bakla
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1tane havuç
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
yarım limon suyu
5 dal dereotu

Hazırlanışı:
Baklaların dış kabuklarını ayıklayıp, iyice yıkıyoruz. Soğan ve sarımsakları ince kıyıp, zeytinyağında kavuruyoruz. Havucu küp şeklinde doğrayarak, kavrulan soğana ekleyip, birlikte 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Sırasıyla unu, baklayı, limon suyunu ve tuzu ilave ediyoruz. Piştiğinden emin olduğumuzda ateşi söndürüp, ince kıyılmış dereotuyla süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder