Sayfalar

7 Ekim 2011 Cuma

Mantarlı Tepsi Böreği:

Gerekli Malzemeler:
5 adet yufka
750 gr mantar
2 tane kuru soğan
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
tuz


Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp, 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Mantarları ince kıyıp soğana ilave ediyoruz. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz. Yumurtanın sarısının birini üzerine sürmek için ayırıp, bir kapta süt, kalan sıvı yağı, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yufkayı bir kat sererek, karışımdan fırçayla sürüyoruz. 3 yufkaya daaynı işlemi uyguluyoruz. Üzerine mantarları yayıp, kalan yufkaları karışımı sürerek bitiriyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder