Sayfalar

7 Ekim 2011 Cuma

Kıymalı Enginar Dolması:

Gerekli Malzemeler:
6 adet enginar
250 gram kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
1 tane kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım demet maydanoz
2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
 tuz, karabiber


Hazırlanışı:
Enginarları temizlenip limonla ovarak tencereye diziyoruz. Kuru soğanı yemeklik doğranıp yağda pembeleştiriyoruz. Pembeleşen soğana  pirince  bir miktar su ekleyerek pişiriyoruz. Sırasıyla kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek  suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen kıymalı karışımı enginarların içlerine doldurup, salça, su ve limon suyu ile karıştırılarak enginarların üzerine gezdiriyoruz. Kapağı kapalı olarak önce harlı sonra  hafif ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder