Sayfalar

7 Ekim 2011 Cuma

Peynirli Kol Böreği:

Gerekli Malzemeler:
6 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
1 yumurtanın sarısı
çörek otu, susam


Hazırlanışı:
Öncelikle kullanacağımız sosu hazırlıyoruz. Süt, yumurta ve yağı bir kasede çırpıyoruz. Ezilmiş beyaz peyniri ve ayıklayıp iyice yıkadığımız maydanozu ince ince doğrayarak bir tabakta karıştırıyoruz.
Yufkanın birini masaya seriyoruz. Süt, yumurta ve yağdan oluşan harçtan yufkanın üzerine sürüp,içine peynirli malzemeden serpiyoruz. Yufkayı rula şrklinde sarıyoruz. Daha önceden yağladığımız fırın tepsisine ortadan başlayarak kendi etrafında çeviriyoruz. Aynı işlemi diğer yufkalar içinde uyguluyoruz. Artan sütlü harçtan ruloların üzerine sürüyoruz. Daha iyi kızarması için ayrıca bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürüp, çörek otu ve susam serperek 160-180 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra kesip servis tabağına alıyoruz. Çıtır çıtır bir börek oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder