Gerekli Malzemeler:
1 kg acı tombul biber
yarım kilo domates
yarım su bardağı sirke
10 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak biberlerin saplarını keserek iyice yıkıyoruz. Diğer bir yandan domatesleri rendeleyip, içine tuzu, sirkeyi, ikiye üçe böldüğümüz sarımsakları ve temizleyip yıkadığımız acı biberleri iyice karıştırarak temiz cam kavanozlara dolduruyoruz. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıyoruz. Domates asit yaptığı için taşma yapacaktır. Bunun için suyu azalır. Onun için bir kabın içine diziyoruz ki etrafı kirletmesin. Ayrıca bir kaç gün sonra suyunun azalıp azalmadığını kontrol ediyoruz. Eğer suyu azalmışsa sirke oaranına göre sirke veya azaldığı oranda içme suyu ilave ediyoruz. 2-3 hafta içinde yenecek duruma gelir, olgunlaşır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder