Sayfalar

12 Ekim 2011 Çarşamba

Maş Fasulye Salatası:

Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi,
yarım çay bardağı nar ekşisi,
2 yemek kaşığı zeyinyağı,
1 limon suyu,
2 yemek kaşığı sirke (haşlarken kullanılacak),
5 dal taze soğan,
10 tane kornişon
yarım demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı sumak,
tuz,karabiber


Hazırlanışı:
Bir gece önceden veya 5-6 saat öncesinden maş fasulyesini ıslatıyoruz. Bir tencerede bol suda, su kaynadıktan sonra içine tuz ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyip, fasulyeyi biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
Sıvı malzemeleri derin bir cam kasede karıştırarak, sumak, tuz ve karabiber ilave edip, hazırlıyoruz.
Diğer malzemelerin hepsini küçük küçük doğrayıp, sıvı karışımın içine ekleyerek, güzelce harmanlıyoruz.
Haşlanan fasulyeleri süzerek, ılınınca sos kasesinin içine ekliyoruz. İyice karıştırarak, fasulyelerin malzemelerle bütünleşmesini sağlıyoruz. Servis tabağına alıp, üzerine tekrar zeytinyağı ve nar ekşisi gezdiriyoruz ki hem lezzetli hemde görüntüsü parlak olsun diye. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder