1 litre süt
1 tane yumurta
5yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
1 su bardağı tozşeker
1
250 gram taze çilek
3 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak çilekleri temizleyip iyice yıkadıktan sonra robattan geiriyoruz.
Bir tencereye sütü, unu, nişastayı, tozşekeri, ezilmiş çilekleri ve yumurtayı ekleyerek çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ateşten alıp vanilyalyı ekleyerek mikserle 5 dk. çırpıyoruz. Pişirdiğimiz muhallebiyi kaselere boşaltıp, fındıkla süslüyoruz. Oda sıcaklığına gelince dolapta 2-3 saat bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder