Sayfalar

6 Ekim 2011 Perşembe

Çilekli Muhallebi:

Gerekli Malzemeler:
1 litre süt
1 tane yumurta
5yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
1 su bardağı tozşeker
paket vanilya
250 gram taze çilek
3 çorba kaşığı tozşeker


Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak çilekleri temizleyip iyice yıkadıktan sonra robattan geiriyoruz.
Bir  tencereye sütü, unu, nişastayı,  tozşekeri, ezilmiş çilekleri ve yumurtayı ekleyerek çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ateşten alıp vanilyalyı ekleyerek mikserle 5 dk. çırpıyoruz. Pişirdiğimiz  muhallebiyi kaselere boşaltıp, fındıkla süslüyoruz. Oda sıcaklığına gelince dolapta 2-3 saat bekletip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder