Sayfalar

21 Ekim 2011 Cuma

Mavi Haşhaşlı Şekerpare:

Gerekli Malzemeler:
1 kg un
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
250 gr margarin
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
5 adet yumurta
2 su bardağı süt
250 gr mavi haşhaş

Şerbeti İçin:
4 su bardağı su
1 kg tozşeker




Hazırlanışı:
Un, tozşeker, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı geniş bir kap içinde iyice yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. 3-5 dakika kadar sütte bekletiyoruz. Sütten çıkarıp haşhaşa batırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Şerbeti için bir tencerede su ve tozşekeri kaynatıp, koyulaşınca, ılık şekerparelerin üzerine kaynar haldeki şerbeti gezdiriyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder