Sayfalar

6 Ekim 2011 Perşembe

Keşkül:

Gerekli Malzemeler:
4 su bardağı süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı pirinç unu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı badem,
1 çay bardağı hindistan cevizi
süslemek için yeşil fıstık, fındık


Hazırlanışı:
Bademleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Hindistan cevizi ve kabukları soyulmuş bademleri robotta iyice karıştırıyoruz. Pirinç unu ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp, yavaş yavaş soğuk süte ilave ediyoruz. Bu sırada bademli karışımı da ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Ateşten indirmeden öncevanilyayı ekliyoruz. sıcak sıcak kaselere boşaltıyoruz. Üzerini badem, yeşil fıstık veya fındıkla süsleyip soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder