Sayfalar

6 Ekim 2011 Perşembe

Karides Tava:

Gerekli Malzemeler:
1 kilo taze karides
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
pulbiber
yarım limon suyu
haşlamak için 2 litre su
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke


Hazırlanışı: Karidesleri 2 litre su, 2 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sirke ile 15 dakika kadar haşlıyoruz. Haşlanan karidesleri titizlikle ve özenle temizliyoruz.
Bir tavanın içinde 5 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp içine ince ince kıyılmış sarımsakları pembeleştiriyoruz. Ardından karidesleri tavaya koyup, dikkatle 5-6 dakikaalt üst yapıp karıştırıyoruz. Üzerine limon suyu sıkıp pulbiber de serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder