Sayfalar

12 Ekim 2011 Çarşamba

Yoğurtlu Deniz Börülcesi Salatası:



Gerekli Malzemeler:
2 demet deniz börülcesi
1 kase süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

Hazırlanışı:
Deniz börülceleri sirkeli suda bekletilip yıkıyoruz. Kaynar suya atarak diriliklerini kaybetmeyecek şekilde 15 dakika kadar haşlayıp, sıcak sudan çıkararak soğuk suya tutuyoruz. Sap kısımlarını tutup sıyırarak kılçıklarını ayıklıyoruz. Temizlediğimiz börülceleri servis tabağına yerleştiriyoruz. Bir yerde hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz. Üzerine pulbiber ve zeytinyağı gezdirerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder