Sayfalar

7 Ekim 2011 Cuma

Kedidilli Tiramisu:


Gerekli Malzemeler:
1 paket kedidili bisküvisi
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un tepeleme
yarım su bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 su bardağı nescafe
üzeri için kakao


Hazırlanışı:
Tencereye, sütü, unu, şekeri ve yumurta sarılarını koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Üzeri göz göz olup kıvama gelince tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Krema soğunca, (genelde ben krema ılınır ılınmaz hemen labneyi ilave edip çırpmaya başlıyorum), ayrı bir kaba aktarıp içine labne peynirini ilave edip 1-2 dk  kadar mikserle çırpıyoruz. 1bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı toz şeker ve 2 tatlı kaşığı nescafe koyup karıştırdıktan sonra bu karışımı yassı bir kaseye döküp teker teker tüm kedidillerini içine sokup ıslatarak, dikdörtgen bir cam tepsiye diziyoruz. Ancak çok da ıslanıp yumuşamamasına da dikkat ediyoruz.
Önce bir sıra diziyor, sonra kremanın yarısını, kedidillerinin üzerine döküp yayıyoruz. İkinci sırayı da aynı şekilde dizdikten sonra, kremanın geri kalanı da bunların üzerine döküyoruz.
En sonunda 1 çorba kaşığı kakaoyu bir süzgece koyup, pastanın üzerinde eleyerek serpiyoruz. Yapılan tatlı hazırlandıktan sonra 1 gece dolapta bekletilirse daha güzel oluyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder