4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin:
3 yemek kaşığı un4,5 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
4 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpıp, ardından un ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam ediyor ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgünce yayıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Pandispanya pişerken bir yandan da kremayı hazırlıyoruz. Krema için un, şeker, yumurta ve sütü tencereye koyarak sürekli karıştırarak pişirip, kaynamaya başlayınca altını kapatarak ılınmaya bırakıyoruz.
Pandispanya pişince biraz soğutup, önce hiç krema sürmeden, boş olarak dilimleyip servis tabağına dizerek, üzerine kremayı, onun üzerine de daha önceden püre haline getirdiğimiz vişneleri koyarak şık bir sunum hazırlıyoruz. Hem görünümü güzel hem de leziz bir tatlı. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder