Sayfalar

26 Ekim 2010 Salı

Zeytin Yağlı Pırasa;

Gerekli malzemeler;
1 kilo pırasa
2 tane havuç
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 taane kesme şeker
2 diş sarımsak
yarım kahve fincanı pirinç
tuz,

Hazırlanışı;
Pırasaları yıkayıp, baş kısımlarını kesiyoruz. Sonra üst kabuklarını soyarak, iki parmak eninde eninde olacak şekilde doğruyoruz. Bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağında küp küp doğradığımız kuru sağonı ve halka halka doğranmış havuçları hafifçe kavuruyoruz. Kavrulan soğan ve havuçların üzerine  1 yemek kaşığı domates salçası, kesme şekeri pırasaları ve pirinci ekleyip yeterince su ve tuz ile pişirmemize devam ediyoruz.
Afiyet olsun.

Not; Aslında zeytin yağlı olarak pişirilen hiç bir yemeğe salça konmaz. Ama ben salçayı çok sevdiğim için zeytin yağlılara da salça kullanıyorum. Siz arzu etmezseniz kullanmayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder