2 tane tavuk göğüs eti
2 tane but
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber, kekik
Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak tavuk etinin göğüs ve butunu kuşbaşı şeklinde doğrayıp yıkıyoruz. Süzülmeye bırakıyoruz.
Ayrı bir kapta kuru soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Rendelediğimiz kuru soğanın suyunu kullanıyoruz. Üzerine yoğurdu, domates salçasını, sıvıyağı, tuzu, karabiberi, pulbiberi, kimyon ve kekiği ilave edip iyice karıştırıyoruz. Karışıma kuşbaşı doğranmış etleri katıyoruz. En az 1 saat kadar karışımda bekletiyoruz.
Tavuk etlerini çöp şişlere geçiriyoruz. Izgarada yada yağsız teflon tavada arkasını ve önünü istediğimiz kıvamda pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder