Sayfalar

26 Ekim 2010 Salı

Fırında Hamsi Buğulama;

Gerekli malzemeler;
1 kg hamsi
3 adet soğan
1 adet limon
3 adet domates
2 fincan zeytinyağı
1 demet maydanoz
8-10 adet defne yaprağı


tuz, karabiber
1 çay bardağı su
1 adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo

Hazırlanışı;
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp iyice yıkıyoruz. Tepsiye alüminyum folyoyu seriyoruz. Halka halka doğradığımız soğanların bir kısmını folyonun üzerine koyuyoruz.  Balıkları sıra halinde diziyoruz
Soğanların geri kalanını,yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave ediyoruz.
En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını boşluklara sıkıştırıyoruz.
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdiriyoruz. Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirinyoruz.
Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder