1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Hazırlanışı;
1 kahve fincanı pirinci nişastası çıkana kadar bol su ile yıkıyoruz. Büyük bir tencerede pirinçleri 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen pirince 8 su bardağı süt ve 2 su bardağı toz şekeri ekliyoruz. Kısık ateşte arada bir karıştırarak özleşmesini sağlıyoruz. İndirmemize yakın 1 yemek kaşığı buğday nişastasını az bir suda eriterek sütlaca ilave ediyoruz. Sürekli hızlı hızlı karıştırıyoruz. Pişen sütlacı ateşten indiriyoruz. 1 paket vanilyayı ateşten indirince koyuyoruz .
Not; Vanilya sütlü tatlılara ateşten indirince konur. Bunun sebebi sıcaklığın etkisiyle vanilyanın kokusunun kaybolmamasıdır.
Pişen sütlaçları su dolu bir tepsinin içine oturttuğumuz topraktan yapılan güveç kaplarının içine kepçe yardımıyla paylaştırıp fırında 15-20 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırın süylaç servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder