Gerekli malzemeler;
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin
Hazırlanışı;
Geniş bir kaba sırasıyla 2 tane yumurtayı kırıp iyice çırpıyoruz. Ardından unu, suyu, sütü ve tuzu ilave ediyoruz. Boza kıvamında topaksız bir karışım elde ediyoruz.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritiyoruz. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayıyoruz. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişiriyoruz.
Not;
İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmak gerekir. Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine salça kıyma veya peynir sarılmasıdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder