Sayfalar

18 Ekim 2010 Pazartesi

Krep (Akıtma) ;

Gerekli malzemeler;
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin

Hazırlanışı;
Geniş bir kaba sırasıyla 2 tane yumurtayı kırıp iyice çırpıyoruz. Ardından unu, suyu, sütü ve tuzu ilave ediyoruz. Boza kıvamında topaksız bir karışım elde ediyoruz.



Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritiyoruz. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayıyoruz. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişiriyoruz.
Not;
İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmak  gerekir. Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine  salça kıyma veya peynir sarılmasıdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder