Gerekli malzemeler;
1 kilo taze yufka (5 yaprak)
3 tane büyük boy kabak
1 su bardağı süt
2 tane yumurta
tuz, karabiber
yarım demet dereotu
büyükçe bir dilim beyaz peynir
Sosu için;
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
Hazırlanışı;
Kabakların kabuklarını soyup rendeli,yoruz. İçine azıcık tuz atarak ovup çıkan suyu süzüyoruz.Kabakların içine 1 su bardağı sütü, 2 tane yumurtayı, bir dilim beyaz peyniri ve incecik kıyılmış dereotunu karıştırıyoruz.
Diğer yanda bir tas içinde 1 tane yunmurta, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı yoğurdu iyice çırpıp içine ve üzerine süreceğimiz sosu hazırlıyoruz.
Fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlıyoruz. Yağladığımız tepsiye yufkayı serip, hazırladığımız sostan serpip ikinci yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz. Üçüncü ve dördüncü yufkalara kabak karışımından koyup yufkaları bitiriyoruz.
Üstüne sos koymadan böreği eşit olarak dilimliyoruz. Dilimlendikten sonra sosu üzerini kapatacak şekilde döküyoruz.
Hazırlanan böreği 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Arzu edilirse böreğin üzerine susam veya çörek otu da serpiştirilebilinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder