Gerekli malzemeler;
6 adet orta büyüklükte patates
3 adet havuç
500 gr. yoğurt
yarım su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
3- 4 diş sarımsak
tuz, pulbiber
yarım demet maydanoz
Hazırlanışı;
Patatesleri iyice yıkayıp, haşlıyoruz.Haşlanan patatesleri soyup, rendenin iri tarafından rendeliyoruz. Havuçları da iyice yıkadıktan sonra üzerlerini kazıyoruz. Doğrayıp az bir su ile hafifçe haşlıyoruz. Haşlama sonrasında iyice ezip, rendelediğimiz patateslere katıyoruz.Tuzla dövülmüş sarımsak, yoğurt, sıvı yağ ve pulbiberi ilave ederek hepsini karıştırıyoruz. Güzel bir servis tabağınaalarak yıkanmış maydanoz yaprakları ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder