Gerekli malzemeler;
5 tane kabak
350 gram dana kıyma
2 tane büyük boy kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Beşamel sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı;
Kabakların kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra diklemesine ikiye bölüyoruz. Kabakların içlerini oyarak kaynayan tuzlu suyun içinde 1-2 dakika haşlayarak suyunu süzüp fırın tepsisine diziyoruz.
Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağda kabuklarını soyup küp küp doğradığımız kuru soğanı kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Sırasıyla domates salçasını, tuz, karabiber, pulbiber ve kimyonu ilave ediyoruz. Kavrulan kıymalı harcı kabakların içine doldurup üzerlerine beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peynirini koyup bir çay bardağı su ilave ederek 150 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Penne makarna ile servis edilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder