Sayfalar

22 Ekim 2010 Cuma

Kaymaklı Ayva Tatlısı;

Gerekli malzemeler;
4 tane orta boy ayva
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz


Üzeri için;
kaymak veya krem şanti


Hazırlanışı;

Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığımız ayvaları ortadan ikiye bölüyoruz. Ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. İkiye böldüğümüz ayvaları geniş bir tencereye diziyoruz. Tencereye ayvaların çekirdeklerini ve kabuğundan da biraz koyuyoruz. Bunları koymamızın sebebi renginin kırmızı olsun diye. Kabuk ve çekirdek koyarsanız gıda boyası koymanıza gerek yok. Rengi kırmızı olacaktır.
Ayvaların üzerine eşit miktarda 2 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu koyuyoruz.
Kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen ayvaları fırın tepsisine dizip üzerine dövülmüş cevizleri ilave edip kalan suyunundan da biraz koyarak 10 dakika kadar fırında pişiriyoruz. Ayvalar hem biraz kızaracak hemde suyu jöleleşecektir. Soğuduktan sonra üzerine kaymak yada krem şanti koyarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder