Sayfalar

14 Ekim 2010 Perşembe

Künefe;

Gerekli malzemeler;
300 gram tel kadayıf
150 gram tereyağı
300 gram künefe peyniri (dil peyniri yada tuzsuz köy peyniri)
kaymak veya dondurma

Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Hazırlanışı;
2 su bardağı toz şekeri 3 su bardağı suda eriterek koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Tel kadayıfları bir tepsinin içinde elimizle didikliyoruz. Tereyağını bir tavada eritiyoruz. Ilıttığımz tereyağını didiklediğimiz kadayıfların üzerine gezdirerek döküyoruz.
İyice karıştırıp ovarak isterseniz tek kişilik künefe kalıbına, isterseniz tamamını yuvarlak bir künefe kabına koyabilirizsiniz. Tamamını bir kapta pişirirseniz piştikten sonra kişi sayısına göre eşit şekilde bölebilirsiniz.
Künefe kabına elimizle bastırarak yayıyoruz. Üzerine peyniri ufalayarak veya rendeleyerek serpiyoruz. Kalan kadayıfı yine aynı şekilde peynirin üzerine bastırarak koyuyoruz. İyice düzgünleştiriyoruz. Hazırladığımız künefeyi ocağın üzerinde sürekli çevirerek  pişiriyoruz. Daha sonra üst yüzünü ters çevirip aynı şekilde pişiriyoruz.
Daha önceden pişirilen şerbeti soğutmadan sıcak  sıcak künefenin üzerine döküyoruz.  Dondurma veya kaymakla sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder