Gerekli malzemeler;
250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı krema
Yapılışı:
Mantarları ince ince doğrayıp haşlıyoruz. Mantarları haşlarken su koymuyoruz. Çünkü mantar su salan bir sebzedir. Suyunu atmayıp, bir kenara ayırıyoruz.. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, unu ekleyerek rengi hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.. Bir yandan karıştırırken yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz.. Mantarın haşlama suyunu da ekleyerek 20 dakika kadar kaynatıyoruz.. Çorbaya kremayı ve tuz ekleyip 3 dakika sonra ocaktan alıyoruz.. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder