Gerekli malzemeler;
300 gram tel kadayıfı
200 gram tereyağı
1 su bardağı dövülmüş fındık
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
yarım limon
Hazırlanışı;
Tel kadayıfları erittiğimiz tereyağı ile iyice karıştırıyoruz. Kadayıfları kesme tahtasının üzerinde ince ince kıyıyoruz. Fırın tepsisine kadayıfların yarısını bastırarak yayıyoruz. Üzerine fındığı serpiyoruz. Kalan kadayıfı fındıkların üzerine aynı şekilde yayıyoruz. Hazırladığımız kadayıfı önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tencerede 4,5 su bardağı su ile 4 su bardağı toz şekeri ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Koyulaşan şerbetin içine yarım limon suyu ilave ediyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkardığımız kadayıf sıcakken ılınan şerbeti döküyoruz. Üzerini fındık, fıstıkla süsleyip Kaymakla da servis yapılabilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder