Sayfalar

23 Ekim 2010 Cumartesi

Şekerpare;


Gerekli malzemeler;

1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su 
yarım limonun suyu


Hazırlanışı;

1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyiniz.)
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleştiriyoruz. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bir tencerede 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu  kaynatıyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatıyoruz. Ateşten alıp ılıtıyoruz.Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika kadar bekletiyoruz. 3 dakika sonunda ılınan şerbeti  şekerparelerin üzerine gezdiriyoruz.
Tepsinin  üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağımız zamana kadar bekletiyoruz. İstediğimiz sıcaklığa ulaştığı zaman servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Not; tatlının hamur olmaması ve şerbetini iyi çekmesi için şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder