Gerekli malzemeler;
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı;
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyiniz.)Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleştiriyoruz. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bir tencerede 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatıyoruz. Ateşten alıp ılıtıyoruz.Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika kadar bekletiyoruz. 3 dakika sonunda ılınan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdiriyoruz.
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağımız zamana kadar bekletiyoruz. İstediğimiz sıcaklığa ulaştığı zaman servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Not; tatlının hamur olmaması ve şerbetini iyi çekmesi için şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder