9 Ekim 2010 Cumartesi
Domates Soslu Tavuk Sote:
Gerekli malzemeler;
1 kilo kemiksiz tavuğun göğüs ve kalça eti
1 tane kuru soğan
2 tane domates
2 tane yeşil biber
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, pulbiber, kekik ve köri
1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı;
Bir tencereye 1 kaşık margarini koyup eritiyoruz. Kuşbaşı olarak doğranmış tavuğun göğüs ve kalça etini eriyen yağın üzerine ekliyoruz. İyice karıştırarak kavrulmasını sağlıyoruz. Kavrulan etlerin üzerine sarımsağı, kabuklarını soyup doğradığımız domatesi ve yeşil biberi ilave ediyoruz. 8-10 dakika sonra tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği de içine katıp bir iki kez çeviriyor ve 1 çay bardağı su ekleyerek ateşin altını kapatıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı köri serperek iyice karıştırıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder