Sayfalar

26 Ekim 2010 Salı

Yapaca;


Gerekli malzemeler;
1 su bardağı ince köftelik bulgur
yarım kilo  tavuk göğüs eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, kuru nane
1 limon
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı;
Bir tencereye 1 kaşık biber salçasını ve yağı koyup kavuruyoruz. Üzerine tavuk etini, nohutu, limon suyunu ve naneyi ekliyoruz. Etler pişine dek pişiriyoruz.Bir yandan da soğuk suyla  bulguru ıslatıyoruz. Kabaran  bulgura salça, tuz, karabiber, yumurtayı, unu,  irmiği ekleyip yoğuruyoruz. Yoğururken içine su koyduğumuz kaptan elinizle hafif hafif su alıp ıslatıyoruz. Köfte kıvamına geldiğinde bir tane misket büyüklüğünde yuvarlayıp kaptaki suyun içine atıyoruz. (dağılıp dağılmadığını denemek için, eğer dağılmıyorsa köfte oldu demektir.)
Köfte hamrunu misket büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlıyoruz. . Yuvarladığımız köfteleri pişirdiğimiz etin içine atıp, yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Ekşi olması için limonu da sıkıyoruz. Yapacamız zahmetli gibi görünse de pişmiş oluyor. Sıcak veya ılık olarak servis yapılabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder