Gerekli malzemeler;
1 kilo yapraklı kereviz
1 tane orta boy soğan
50 gram dana kıyma
1 tane yumurta sarısı
1 tane limon suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Kerevizi soyup, yıkadıktan sonra doğruyoruz. Yaprakları çok kumlu olduğu için yıkadıktan sonra 3-5 dakika suda bekletiyoruz. Doğradığımız kerevizleri bir tencerede tuzlu suda hafif haşlıyoruz. Haşladığımız suyu döküyoruz.
Kerevizleri haşlamamızın sebebi kerevizin kendine has bir kokusu vardır. Pek sevilmeyen koku olduğu için haşlayıp süzdüğümüzde biraz olsun koku hafifliyor.
Bir tencerede kuru soğanı incecik doğrayıp, sıvıyağda kavuruyoruz. Kavrulan soğanın üzerine 50 gram kadar kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edilir. 2 su bardağı sıcak su ilave edip haşlanıp suyu süzülmüş kerevizleri ve minik minik kestiğimiz yaprakları ekliyoruz.Kerevizler daha önceden haşlandığı için 10 dakika pişrmek yeterli olacaktır.Ateşten indirmemize yakın 1 tane yumurta sarısını ve 1 tane limon suyunu iyice karıştırıp yavaşça dökerken hızlı hızlı karıştırıyoruz,yumurtanın kesilmemesi için. İstenilen sıcaklıkta servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder