Sayfalar

1 Ekim 2010 Cuma

Balkabağı Tatlısı;

Gerekli malzemeler; 6-7 kişilik
2 kilo balkabağı
3 su bardağı toz şeker
süslemek için iç ceviz
kaymak

Hazırlanışı;
Kabukları soyulmuş kabakları istediğimiz büyüklükte parçalara ayırıyoruz.Tencereye dizip üzerine 3 su bardağı şekeri her yerine eşit gidecek şekilde serpiyoruz. Kabak su salacağı için su koymuyoruz. Eğer su salmazsa 1 su bardağı kadar soğuk su koyuyoruz. Orta ateşte kabaklar pişene kadar yaklaşık 30  dakika kadar pişiriyoruz. Servis tabağına aldığımız tatlının üzerine  iri dövülmüş  ceviz   serpiyoruz. Yerken kaymakta kullanabiliriz.Afiyet olsun.

Arzu edenler önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar fırılayabilirler.Üzerleri kızaracak, suyu daha koyu kıvamlı ve daha lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder