1 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
10 dal kadar taze nane
1 bağ t
1
1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası
1 limon suyu (ya da varsa 1
tuz, karabiber, pulbiber
marul yaprakları
Hazırlanışı;
1 su bardağı ince bulgur temizlenip yıkandıktan sonra bir kabın içinde üzerinden çıkacak kadar kaynamış su içinde suyunu çekene kadar bekletilir. Kabaran bulgur soğuması için bir kenarda bekletilir.
Ayrı bir yerde taze soğan, maydanoz, taze nane iyice yıkanıp, ince ince doğranır.
Soğuyan bulgurun içine sırasıyla zeytinyağı, domates ve biber salçası, tuz, karabiber, pulbiber, limon suyu veya nar ekşisi, taze soğan, maydanoz, taze naneyi de ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırlanan kısır marul yaprağı ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder