Sayfalar

25 Ocak 2011 Salı

Sebze Güveç;

Gerekli Malzemeler;
yarım kilo orta yağlı dana eti
2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane büyük patates
3 tane domates
250 gram taze fasulye
250 gram taze bamya yoksa kuru bamya
5-6 tane yeşil biber
2-3 tane kırmızı biber
3 diş sarımsak
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber, istenilen  baharatlar

Hazırlanışı,
Ön hazırlık olarak sebzeleri ayıklayıp, soyduktan sonra  temizliyoruz. İstenilen büyüklükte doğradığımız sebzeleri iyice yıkıyoruz. Diğer bir yandan güvecin dibine etleri onun üzerine irice doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı sırasıyla geç pişen sebzeleri yani taze fasulyeyi ve patatesi daha sonra da bamyayı arlarına iri doğradığımız domatesleri, kırmızı ve yeşil biberi, kabağı ve patlıcanı yerleştiriyoruz. Tuz, karabiber ve pulbiberi de ekliyoruz. En üstüne yine domates ve salçaları  (domates ve biber salçasını) az su ile sulandırarak sebzelerin üzerine döküyoruz.En üstüne de sıvıyağı gezdirerek güvecin kapağını aliminyum folyo ile sararak kapatıyoruz. Kısık ateşte bir saat kadar yavaş yavaş pişiriyoruz. Sıcak sıcak pilav veya makarna ile servis yapıuoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder