Sayfalar

18 Ocak 2011 Salı

Etli Lahana Dolması;

Gerekli Malzemeler;
1 tane dolmalık beyaz lahana
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
maydanoz
tuz, pulbiber, kuru nane, karabiber

Hazırlanışı;
Lahanayı bütün olarak10 dakika az tuzlu suda haşlıyoruz. Bir kabın içine haşlanan lahana soğuyana kadar soğanı ince ince doğruyoruz.Sırasıyla kıyma, pirinç,  maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz ve sıvıyağ ı ilave edip bir bbirleriyle harmanlıyoruz. Tencerenin dibi lahana yaprakları ile kaplıyoruz. Lahana yapraklarını 3-4 cm. genişliğinde uzunlamasına şeritler halinde kesilyoruz. Uzun şeridin bir ucuna çaprazlamasına iç malzemeden koyup sigara böreği sarar gibi çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Sardığımız dolmaları düzgüce tencereye diziyoruz. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapattıyoruz. Üzerinden çıkacak kadar sıcak su koyuyoruz. Pişirmeye bırakıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder