Sayfalar

17 Ocak 2011 Pazartesi

Julyen Usulü Et;

Gerekli Malzemeler;
Marine sosu:
2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1,5 çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
400gr dana biftek, ince şeritler halinde doğranmış (ben antrkot tercih ediyorum)
5 kırmızı biber
6-7 dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı;
İnce şeritler halinde kesilmiş dana bifteği marine sosunda yani sarımsak, zeytinyağı, karabiber, kimyon ve limon suyunda yaklaşık bir saat kadar bekletiyoruz. (bir gece boyunca bırakılırsa daha iyi olur)
Marine edilmiş eti tavada kendi yağında kızgın harlı ateşte kızartırken   tuzunu ilave ediyoruz.
Ayrı bir yerde etler pişerken kırmızı ve yeşil biberleri de julyen şeklinde doğruyoruz. Kızarmaya başlayan etlere ekliyoruz. Et sebzelerle birlikte iyice kızarıp suyunu çekince ateşten indiriyoruz. Sıcak sıcak pilavla, patates püresiyle kısacası ne ile arzu ederseniz öyle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder