Sayfalar

17 Ocak 2011 Pazartesi

Sodalı Peynirli Börek;

Gerekli Malzemeler;
250 gr az yağlı beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış maydanoz
5 tane yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
1 şişe soda (maden suyu)
2 yumurta

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozla karıştırıyoruz. Bir tavada tereyağını eritip, sırasıyla 1 şişe sodayı ( maden suyunu) ve 2 yumurtayı ekliyoruz. ( yumurtaları önce eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler.) bir tel yardımıyla çırpıyoruz.
Fırın tepsisini yağlıyoruz. Birinci yufkayı bütün olarak tepsiye  kenarlarından dışa doğru sarkacak şekilde seriyoruz. Üzerine sodalı karışımı sürüyoruz.
İkinci yufkayı gelişi güzel kopararak tepsiye eşit şekilde serip, yine karışımdan sürüp  üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz. Üçüncü yufkanın ortasına peynirli karışımın tamamını yayıyoruz. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayarak sonuncu yufkanın üzerine böreği kestikten sonra sodalı karışımı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin. Maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder