Sayfalar

18 Ocak 2011 Salı

Kakaolu Islak Kek;

Gerekli Malzemeler;
3 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım paket kakao
alabildiği kadar un

Hazırlanışı;
Bir kabın içine oda sıcaklığında olan 3 tane yumurtayı ve 2 su bardağı toz şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Üzerine sırasıyla sütü, sınıyağı, vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek çırpıyoruz. Bu karışımdan bir su bardağı sonra üzerine dökmek için ayırıyoruz.  Daha sonra kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu ilave edip yağlanmış kek kalıbına veya bir fırın tepsisine döküyoruz. 150 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişen keki fırından çıkarıp ayırdığımız kakaolu sosu biraz ısıtarak sıcak kekin üzerine döküyoruz. Soğuyunca çayın yanında servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder