Sayfalar

18 Ocak 2011 Salı

Zeytinyağlı Dereotlu Taze Bakla;

Gerekli Malzemeler;
1 kilo taze bakla
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 domates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
4 su bardağı kadar kaynar su
tuz
Servis için sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı;
Taze baklaları güzelce 2 -3 su yıkayıp başlarını alıyoruz ve tekrar yıkayıp 3′e bölüp,15 dk kadar sirkeli ve unlu suda bekletiyoruz. (sirkeli ve unlu suda bekletmek hem iyi temizlenmesini hem de kararmamasını sağlıyor.) Bu arada soğanları yemeklik doğruyoruz. Sıvı yağı üzerine döküp, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz.Üzeine küp küp doğradığımız veya rendelediğimiz domatesleri de döküp bu kez domatesi kavuruyoruz. 1 kaşık salçayı ve kırmızı biberi de ilave edip hafif karıştırdıktan sonra baklalarımızı tencereye alıyoruz.Bu sırada bir yemek kaşığı kadar unu serpiyoruz ki kıvamlı ve lezzetli olsun diye. Bir karıştırıp tencerenin kapağı kağalı olarak 4-5 dakika kadar kısık ateşte kendi buharında pişirip, üzerine suyu, şekeri, tuzu ilave edip 15 dakika kadar ağzı kapalı pişiriyoruz. 15 dakikadan .sonra suyunu kontrol edip çok çekmişse az daha ilave edip dereotlarını ekliyoruz.10 dakika kadar daha pişirip,ateşten indiriyoruz.Soğumasının ardından sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder